Sunday, April 18, 2010

Efter och före


En grej som är ganska störig är när man spenderar ganska mycket tid på att få klart en bild, och sen upptäcker att kladdskissen ser bättre ut än det färdiga resultatet. Som bilden ovan. Jag gillar den undre versionen bättre.

6 comments:

Diana said...

haha det händer mig jätteofta.

Jag gillar båda versionerna dock :D

Göran S said...

Håller med om att undre är bättre -- den går närmare in på ansiktet och fokuserar dessutom bättre på det genom att låta håret vara understated (värsta Medusa + hövolm-kombination på övre bilden...).

Det är också alltid lite riskabelt att satsa på realism (i ansiktsfärgen i det här fallet) när en mer karikerad bild kan koncentrera sig på att få fram det betydelsebärande i första hand. Skyggt leende, söt liten näsa och värsta rådjursögonen gör undre bilden till rena Audrey Hepburn i ett romantiskt skimmer... Och bättre än Audrey Hepburn, och dessutom i ett romantiskt skimmer, blir det inte, så det så!

Det är litet orättvist, för samma vackra drag återfinns i den övre bilden, men där drunknar de liksom i allt hår...

Metal_Minish said...
This comment has been removed by the author.
T.Wadbro said...

Well, "less is more" sägs det ju~ ;3 Hon är supersöt, och sån snygg textur du har på bägge bilderna!

Maria said...

Båda är jättefina! Men det är något särskilt med den undre, om det är skirheten i färgerna eller fokusen på ögonen istället för den häftiga frisyren som gör den så fin. Skulle vara jätteläcker som affisch.

Kanske om den första hade en lite mer neutral hårfärg? Typ askblont (för en mjuk helhet) eller svart/neutralt mörkbrun (för en skarp kontrast mot ljusa hyn som därmed lyfter fram den).

Hedvig said...

Diana: Skönt att man inte är ensam. :3 Och tack! Kul att du gillar! <333
Hoppas vi ses på SPX! :D Ser fram emot att få tömma ditt bord. ;P

Göran: Jag håller helt med. Det var också det som slog mig när jag målat klart henne. Det är för mycket hår och det är inte till hennes fördel. :/ Men den enkla versionen blev jag nöjd med, och det är kul att du gillar den! :)

Teru: Mawww, tack! Du är så snäll! <33

Maria: Tack så mycket! <33 Funderade ett tag på om jag skulle trycka upp den till SPX, men vet inte om jag hinner. :S Får bli till nästa år. (hoppas du kommer då, kommer bli tomt utan dig i år)
Tack också för feedbacken på den andra bilden! Kan mycket väl bli så att jag provar något av det du föreslagit den dan jag sätter ihop the final touch, det är bra förslag! :)

New artbook out now!

Wohoo! It’s September and my first artbook is now officially up for grabs! 😃 I’m trembling with excitement as I’m typing this, hoping yo...