Wednesday, April 18, 2012

Artwerks

Yeah, this girl has a lot of anatomical flaws and that lower arm was added in the last minute, and I don't like it at all. So feedback or redlines would be appreciated!
Now, some words in swedish: Som om det inte vore nog med skissdumpen jag postade för ett par dar sedan så kommer nu en till. :) Doodles gjorda samtidigt som jag obsessar över Korra och alla nya klipp som släppts! Bara två dar kvar till nästa avsnitt! :D

6 comments:

Göran Semb said...

Vad är problemet? Vänsterarmens överarm ser ut att vara en liten aning grövre än den högra, men inte så att det direkt stör. Underarmen strax nedanför armbågen ser väl stor ut, men det ger mig huvudsakligen -- tillsammans med figurens lutning/balans -- mer ett intryck av att hon lutar sig mot något och att det är den ytan som trycker ut underarmens mjukdelar en smula.

Obsessa mindre och krokia mera, säger jag bara. Vill du låna Kuberts krokibok så säg till mig i tid inför SPX (vilket innebär typ på fredag, annars hinner jag glömma det).

Hedvig said...

Tack för feedbacken Göran! :) Den är mycket uppskattad!
Ses på SPX!

Anders said...

Ville bara säga; snyggt. Häftigt att du får till sånt bra ljus i bilden. Härligt. :)
Bara lite feedback... (nu ska jag inte klottra ner din blogg med fler kommentarer)

Johannes Helgeson said...

Hej Hedvig! :D Nu ger jag dig bara kritik, men du vet att jag gillar vad du gör överlag. Vi kan ju inte ge dig för mycket komplimanger ;p

Feedback>
- Inkonsekventa skuggor. Var noggrann med hur olika volymer kastar skuggor på andra volymer. Till exempel kastar du inte skuggor från håret på bröstpartiet eller armen, men gör det i ansiktet. Armen är diffust skuggad med borde få en relativt hårdkantad skugga från huvudet/håret.
- Håret faller tanget med klyftan! Nein!
-såväl handen som örat är mycket slappt målade och sticker ut. Vore värt att ta lite tid och rendera dem till samma nivå som resten.
- Riktiningen på den upplyfta armen är otydlig, och du skule kunna lösa det genom att använda en tydlig överlap i armvecket.
-Den gröna sekundär-ljuskällan som faller under hennes bröst finns ingen annanstans, och blir därför inkonsekvent. Röd som färg reflekerar mycket lite grön, om någon, så jag skulle rekommendera en starkare kromatisk röd där du lagt grön, för att visa hur ljus som studsar under brösten på hennes klänning studsar upp. Färger med samma hue som reflekterar varandra ökar kroma!
- Det studsade ljuset på hennes vänsterarm (vår höger) vid armhålan är för ljust. Tydlig distinktion mellan skuggfamiljer och ljusfamiljer är viktigt! ;p

KRAM!

Hedvig said...

Anders: Tack så mycket! :)

Johannes: Tack så jättemycket för feedbacken, precis vad jag behöver! :) Ska ta och öppna filen nu i veckan, med de punkter som du och Göran tagit upp tror jag att jag kommer kunna få ihop ett bra slutresultat! KRAM!

Göran Semb said...

Jag tycker nog inte riktigt att min feedback ens förtjänar att nämnas i samma mening som Johannes' fantastiska genomgång... Hatten av för experter!

New artbook out now!

Wohoo! It’s September and my first artbook is now officially up for grabs! 😃 I’m trembling with excitement as I’m typing this, hoping yo...